INTERNET & ISP'erne

Internettet & ISP'ernes role som leverandører af Internet og domænenavne.Internettets opbygning
Internettets opbygning
Internettet består af flere computere verden over, som er koblet sammen på kryds og tværs i et globalt datanetværk.

Internettets opbygning, struktur og ejerskab.

Sådan stiller internetleverandørerne Internettets infrastruktur og domænenavnesystemet til rådighed for samfundet.

Det globale Internet, betegnet her som »Internettet«, består af flere selvstændige datanetværk, som er opbygget, ejet og administreret af forskellige parter, primært Internet Service Providers (ISP) – på dansk, internetserviceleverandører.

De enkelte internetserviceleverandører (ISP’ere) ejer og administrerer den del af Internettets infrastruktur, som de har opbygget.

Læs mere ...
 
Et datacenter til brug for DK Hostmasterfunktionen
Et datacenter til brug for DK Hostmasterfunktionen
DK Hostmasterfunktionen er en database- og DNS-serveropgave, som kan udføres af en hvilken som helst ISP. Betingelserne fastsættes af ISP'erne i fælleskab.

Køreplan for DK-Hostmasterfunktionen

Den oprindelige plan fra Forskningsministeriet og Foreningen af Internet Leverandører (FIL) omkring omorganisering af DK Hostmasterfunktionen kan stadig implementeres.

Tilbage i 1998 havde Forskningsministeriet og foreningen FIL lagt en plan for, hvordan DK Hostmasterfunktionen skulle omorganiseres fra en monopollignende tilstand med uigennemskuelige regnskaber til en omstruktureret og demokratisk styret funktion, der sikrer konkurrencemæssig neutralitet og varetagelse af brugerhensyn.

Læs mere ...
|<<  1  >>| 

Folkedomstolen.org er sponsoreret af bl.a. www.dansk.net.